Mistä saan näitä loistavia ideoitani? Tämä on jo kolmas yö, kun en saa nukuttua enkä edes halua. Tosin tänä yönä en aio mennä ollenkaan nukkumaan, vaan yhdeksän aikaan lähden kohti opistoa. Ilmeisesti on lievä tekemisen puute, kun päätin ruveta tiskaamaan. Eihän tuolla olekaan kuin ehkä kahden kuukauden tiskit. Yllättävää, ettei homeiset mukini ole jo lähteneet evakkoon. Joka tapauksessa, nyt on tiskattu jo haarukat ja muut. Laseja, lautasia ja kattiloita olisi vielä. Saa nähdä kuinka pitkään jaksan ahkeroida.

Olen tässä pari yötä taas miettinyt elämääni. Mietin miten olen päätynyt tähän pisteeseen ja mikä tämän voisi korjata. Lääkkeet? Terapia? Opiskelujen lopettaminen? Poikaystävä? En osaa vastata. Tosin tulin siihen tulokseen, että vaikka löytäisinkin miehen, en todennäköisesti pystyisi seurustelemaan. En ehkä pystyisi luottamaan häneen, enkä varsinkaan itseeni, tarpeeksi. Ehkä vain kaipaan jotain pientä piristystä, mutta en mitään sen vakavampaa.

Entäpä lääkkeet tai terapia? Ei minulla olisi niihin varaa. Varsinkaan tällä opiskelijabudjetilla ja elämäntyylillä. Mistä päästäänkin siihen opiskelujen lopettamiseen. Sekään ei onnistu, ellen saa jostain töitä.

Onnistuisiko pelkkä asenteen muutos pelastamaan tämän kaiken? Ja miten se mahtaa onnistua? Olen yrittänyt lähes koko pienen ikäni muuttaa asennettani, olla erilainen ja suhtautua asioihin eri tavalla, mutta en ole onnistunut. Ei sekään ilmeisesti ole kovin toimiva vaihtoehto.

Mikä siis avuksi? Ehkä se selviää siinä vaiheessa, kun pääsen puhumaan sille terveydenhoitajalle. Lievästi ahdistaa, kun taas päässä pyörii se ajatus, ettei minua vaivaa mikään. Nyt on taas neutraali olo eikä tunnu oikein miltään. Kai tämä kaikki on ihan normaalia. Äitini toteaisi tähän, että kyse on vain laiskuudesta. Voin vain huokaista syvään ja olla tyytyväinen siihen, ettei minun tarvitse kestää sitä naista enää. Saan viettää joulunkin rauhassa pienellä porukalla isoäitini luona ilman huolta siitä, että äitini alkaisi haastaa siellä riitaa taas jostain hyvin naurettavasta asiasta. Thank God, hän ei ole tulossa sinne.

Jotain hyvää sentään tässäkin merkinnässä.