Harkitsen ihan vakavissani alan vaihtoa. Ei tuo nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan homma tunnu enää oikein omalta. Eihän noita opiskeluja olisi periaatteessa kuin about vuosi jäljellä, mutta tuntuu turhauttavalta homehtua tuolla, kun ei enää vaan kiinnosta enkä saa siitä mitään irti. En jaksa tehdä tehtäviä eikä motivaatiota ole nimeksikään.

Olenkin tässä jonkin aikaa jo pohtinut, että mitähän sitten tekisin. Pakko minun on mennä jonnekin opiskelemaan, koska ei noita töitäkään täältä oikein tahdo löytyä ja kuitenkin haluaisin valmistua joksikin. Muistinkin vanhan haaveeni. Koko yläasteen ja ennen sitäkin halusin parturi-kampaajaksi. Jostain syystä yhdeksännellä luokalla kuitenkin keksin, että ehei, minusta tuleekin lähihoitaja tai nuoriso-ohjaaja. Kovin tuo kampaajaksi opiskeleminen kuitenkin nyt houkuttelisi ja taidankin kevään yhteishaussa pistää hakemuksen menemään.

Ongelma onkin tuleva kevät. Mitä teen? En voi lopettaa nykyisiä opiskelujani, koska
a) en saisi enää opintotukea = rahaa ja
b) ei ole mitään varmuutta siitä, että pääsisin parturi-kampaaja-kouluun.
Mitä siis teen? Voisin etsiä töitä. Hirveä määrä vaan hakemuksia eteenpäin. Entä jos en saisikaan mistään hommia? Joudunko möllöttämään tuolla noin kesäkuuhun asti? Entäpä kun se ei innosta, enkä jaksa tehdä tehtäviä? Opintotuki lakkautettaisiin joka tapauksessa etenemättömien opiskelujen takia. Ainut vaihtoehto on siis löytää jostain töitä. Ei tule olemaan helppoa tässä kaupungissa. Tuleeko kenellekään muulle mieleen mitään hyviä tai vähän huonompiakin ideoita?

Tahtoisin kovasti elämääni jotain mielekästä sisältöä. Opiskelu nykyisessä paikassa ei enää vaan innosta. Eikä tämä ole mikään hetken päähänpisto, olen miettinyt tätä jo todella pitkään. En vain tiedä, että mitä tekisin. Voisinko saada jostain jonkun vinkin, mikä hieman antaisi suuntaa ja auttaisi minua päättämään, mitä elämältäni haluan?

Arvostaisin.

Loppukevennykseksi totean, että joulukalenterini lupailee minulle miljoonia. Ainakin melkein. Enää kolme luukkua raaputtamatta ja minulta puuttuu yksi kuusi (1000e), yksi lahja (500e), yksi sydän (20e) ja yksi poro (7e). Voisin haluta tuon kuusen. Varsinkin kun minulla ei täällä omaa joulukuusta ole. Lahjakin kelpaisi. Tai molemmat. En malttaisi odottaa, että pääsen raaputtamaan lisää luukkuja. En vaan voi raaputtaa niitä kaikkia nyt heti, koska joulukalenteri on pyhä. Aivan varmasti tulisi karman laki ja kostaisi minulle viemällä voitot, jos menisin availemaan yhtään luukkua ennen aikojaan. Odottelenpa kiltisti siis vielä neljä yötä. ^__^